сряда, 15 януари 2014 г.

Епизод 1 на сериала Север юг

В епизод 1 на сериала "Север юг" видяхме това, което беше анонсирано досега за филма.
Двама братя Кузей и Гюней, съвсем различни един от друг наистина на противоположни посоки както севера и юга.
В епизода се разкриваха кадри от миналото, за да ни въведат в историята на филма. Видяхме и колоритните подробности - родителите на братята имат пекарна, трудолюбиви хора, които се опитват да живеят нормално и скромно.
Гюней, упорит и амбициозен се е устремил към по-висок стандарт на живот. Гледа на нещата отговорно и не веднъж се е налагало да спасява несериозния си брат от глупостите му.
Но се случва така, че преди важен за Гюней изпит, Кузей се забърква в скандал с родителите си. В случая, не беше виновен, беше просто разочарован и с разбито сърце, видял, че е закъснял да предложи на Джемире и тя вече е с брат му.
Баща му му се нахвърля, било то защото си е агресивен или защото му е писнало от лошото поведение на Кузей, удря и майка му и така предизвиква синът си да го удари и повали.
След което Кузей отива в една кръчма и се напива. Гюней идва да го спасява за пореден път. Гневен от случилото се  и изнервен от предстоящия важен изпит, се кара на брат си докато какра колата към вкъщи и удря един човек. Пострадалия умира на място.
В следващия епизод ще видим как точно и защо Кузей поема вината за инцидента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар